Cursus Natuurlijk Bijen Houden
Datum | 22-09-2014 |
---|---|
Plaats | Zutphen |
Maandag 22 september
Start cursus Natuurlijk Bijen Houden.
Dit jaar gaat voor de vierde keer de cursus Natuurlijk Bijen Houden van start op het Permacultuur Centrum in Zutphen. Docent is Albert Muller, ervaren biologisch-dynamisch imker en medewerker van het Fisschermühle Institut. De cursus gaat in op alle aspecten van het bijen houden, waarbij het welzijn van de dieren steeds voorop staat.
Het belang van bijen wordt steeds meer onderkend en gelukkig besluiten steeds meer mensen om bijen te gaan houden. Zij doen dit om de bij te helpen overleven en vanwege een fascinatie voor de complexe en subtiele wereld van de honingbij.
In de cursus Natuurlijk Bijen Houden staat het welzijn van de bijenvolken voorop en wordt daarom uitvoerig in gegaan op het natuurlijke gedrag en de natuurlijke leefwijze van honingbijen. De cursus behandelt alle aspecten van het bijen houden. In het najaar en de winter worden de theorielessen gehouden; in het voorjaar, als de bijen weer actief zijn, de praktijklessen. Na afloop van de cursus zijn cursisten in staat om zelfstandig een bijenvolk te begeleiden.
De cursus wordt gegeven door Albert Muller, bioloog, oud-docent aan de agrarische hogeschool en ervaren biologisch-dynamisch imker. Deze cursus gaat niet uit van een biologisch-dynamische invalshoek, maar na afloop bestaat er wel de mogelijkheid om in drie extra lessen deze benadering te leren kennen.
Cursus Natuurlijk Bijen Houden
6 avonden theorie + 6 avonden praktijk
Extra mogelijkheid: 3 avonden biologisch-dynamische benadering
Organisatie
Permacultuur Centrum Nederland – www.permacultuur.org
Plaats
Zutphen: theorielessen in de Kas, Harenbergweg 1. Praktijklessen in de permacultuurtuin
Kosten
255 euro inclusief lesmateriaal, koffie en thee
70 euro – voor de biologisch–dynamische extensie
Meer informatie
Bij René Röell via info@permacultuur.org of 06 – 488 252 99
Of: http://www.permacultuur.org/maandag-22-september-2014-natuurlijk-bijen-houden-aanvang-cursus/